Maak de groenten schoon en snijd ze voor
Snijd de tempeh en tahoe in blokjes, open het blikje bamboescheuten en laat het dan uitlekken
Zet de kruiderij klaar
Vul een soeppan met 1 of 2 liter water
Doe de groenten (behalve tahoe en bamboescheuten) in een pan met het laurierblaadje
Doe een plat blokje cocos creme erbij
Breng aan de kook, kook vijf minuten zachtjes
Fruit intussen de ui in een aparte pan of wok in arachideolie, doe na een minuut de knoflook erbij, en fruit nog een minuut. Doe dan in één keer de specerijen erbij met sambal, trassi en geraspte kemirienoten. Fruit nog één of twee minuten door
Blus het af met wat van het kookvocht uit de soeppan en giet dan alles bij de groenten in de soeppan
Doe nu ook een ½ plakblokje gula djawa erbij en blijf dan net zolang roeren tot het is opgenomen in de soeppan
Tot slot gaan tahoeblokje, tempehblokjes en bamboescheuten erdoor
Proef, en doe er dan eventueel een vleesbouillonblokje naar behoefte bij
Kook alles nog even goed door
Serveer de Sayur Lodeh met rijst en strooi de gefruite uitjes erover